Lasse Kukkonen

LASSE KUKKONEN

KUMPPANIKOUTSI

 

KOUTSIN TARINA

Tähänastisen elämäni, niin pitkälle kuin pystyn ajatuksissani ajassa palaamaan, olen määritellyt itseni jääkiekkoilijaksi, sen rinnalla isäksi ja aviomieheksi. Jääkiekkoilijaminän varusteet on nyt riisuttu ja pakattu kiekkokassi viipyilee jäähallin portaikossa. On tullut aika uusiutua, hankkia uudet varusteet, rakentaa uusi minä, uusiutua. 

Jääkiekkourani aikana olen toiminut C-kirjaimella merkittynä tiimijohtajana noin kahdellekymmenelle ainutlaatuiselle ryhmälle yksilöitä. Olen tunnistanut yksilön halun ja tarpeen kuulua yhteisöön ja uskon vakaasti esimerkillä johtamiseen, sekä aitoon toisista välittämisen voimaan. Olen oppinut tunnistamaan tunteeni ja valjastamaan ne voimavaraksi painetilanteessa. Olen todistanut itsensä tuntemisen tärkeyden. Se antaa rohkeuden olla juuri sitä mitä on, vapauden aidosti tukeutua omiin vahvuuksiinsa, mikä mahdollistaa tien menestykseen.

Unohtumattomien tiimieni kanssa olemme olleet parhaita SM-liigan mittapuulla neljästi ja maailmanmestaruustasolla kahdesti, miesten maajoukkueessa, sekä nuorena 18-vuotiaiden joukkueessa. Lisäksi olemme saavuttaneet useita muita mitalisijoja, myös Olympia-tasolla.

Noin parikymppisenä, liigauran kynnyksellä, jäin yhä useammin miettimään miksi fyysisiltä ja taidollisilta ominaisuuksiltaan samanvertaiset pelaajat suoriutuvat peleissä hyvin eri tasoisesti. Mistä siinä on kysymys. Ero täytyi tulla jostakin muualta, mentaaliselta puolelta. Tunne vahvistui kohdallani iän karttuessa, kun oma fyysinen ja taidollinen kehitys kohtasi lakipisteensä. Olen pelannut parhaat pelini selvästi tuon lakipisteen jälkeen, joten tärkeimmät vahvuudet ovat jatkaneet kasvua henkisellä puolella.

 

VALMENNUKSET

Olen itse työstänyt omaa kasvuani urheilijana ja ihmisenä jääkiekkouran aikana psyykkisen valmentajan avustuksella. Ulkopuolisessa ohjauksessa olen pystynyt katsomaan asioita laajemmin ja olen sisäistänyt erilaisia tapoja, saanut työkaluja ja tukea, psyykkiseen kehittymiseen. Henkinen vahvuus on yksi tärkeimmistä, mutta myös opittavissa olevista, taidoista omien unelmien tavoittelussa ja saavuttamisessa.

Valmennuksissa minulla on oman kokemuspohjani rinnalla psyykkisen valmentajan koulutus.