Kokoelma: Johanna Valkeapää - Kumppanikoutsi

VALMENTAJAPROFIILI

KOUTSIN TARINA & KOKEMUS KENTÄLTÄ


Kokemukseni elintarviketeollisuuden alalta alkaa jo vuodesta 1994, jolloin aloitin Saarioisten laboratoriossa. Vuodesta 2008 lähtien toimin tuotantopäällikkönä eri osastoilla. Valmisruoka, leipomo sekä lihateollisuus ovat minulle tuttuja. Evertasten Vantaan yksikössä olin tuotantopäällikkönä 5 vuotta, josta siirryin pari vuotta sitten yrittäjäksi meidän Onnicon Infra Oy:n

Teollisuuden alalta minulle ovat tuttuja erilaiset valmistustekniikat ja valmistuskoneet sekä prosessien organisointi raaka-aineista pakkaukseen asti. Tuotannonsuunnittelu työssäni oli hyvin merkittävässä roolissa, koska sen avulla pystyimme resurssoimaan tarpeet; koneet, laitteet, henkilöstö, raaka-aineet sekä materiaalit.

Evertasten vuosina olen ollut toteuttamassa rekrytointeja, perehdytyksen suunnittelua, muutosneuvotteluja ja toiminut aktiivisesti työterveyden kanssa. Vastasin toiminnassa raaka-aineiden vastaanotosta tuotteiden logistiikasta kaupan terminaaliin asti.

 

KOUTSIN NÄKEMYS 

 

Hyvä perehdytys parantaa työn sujuvuutta uudessa työssä, jolloin siitä hyötyy kaikki. Uuden työntekijän on helpompi tulla vuoroon kun hän tietää mitä ja miten pitää toimia. Uuden kaverin vastaanotto tiimiin on sujuvampaa, kun tiimin muut jäsenet tietävät perehdytyksen toimivan. Tämä lisää työssä viihtymistä ja työhyvinvointia. Lisäksi yritys saa heti hyödyn uudesta tekijästä.

Jakaisin perehdytyksen kahteen kokonaisuuteen; yleiset asiat ja työn tekeminen. Yleisissä käydään läpi yritys ja sen arvot sekä yleiset säännöt ja ohjeet yrityksessä. Tällöin voidaan keskittyä toisessa osiossa työn tekemiseen ja sen ympäristöön. Kone- ja työturvallisuus, oikealla tavalla työn tekeminen, hygienia sekä ymmärrys työn merkityksestä ovat keskeisiä asioita työn perehdytyksessä. Työympäristö selkeyttäminen auttaa myös perehdytyksen sisäistämistä.